A hajlítatlan valóság

Van kanál!

Ez főként a fidesz-szavazókhoz, illetve a velük való kommunikációról

2018. június 21. - Aneninen

(Április 13, egy hosszabb poszt részlete. Most talán még aktuálisabb, mint akkor.)

 

(1) Ami a legfontosabb.
Értem én, hogy mindenkiben hatalmas feszültség lakik, egyébként jogosan: az április 8-án bejelentett választási eredményeket nem fogjuk elfogadni!

Ezt a feszültséget azonban, NE a fidesz-szavazókon vezessük le!
A többségük két csoportba sorolható.
Egyrészt, azok az emberek, akik számára nem hozzáférhető semmilyen objektív hírforrás, csak a kormánypropaganda. Vagy ugyan van lehetőségük hozzájutni kormányfüggetlen médiumokhoz is, ám már olyan régóta csak a fidesz forrásai hatottak rájuk, hogy minden mást elutasítanak.
Másrészt, azok az emberek, akik pusztán félelemből szavaztak a fideszre. Elég sok történet napvilágot látott már arról, hogy egyes falvakban, munkahelyeknél ha valaki nem a fideszre szavazott, szankciókkal, retorziókkal kellett, hogy szembenézzen.
Tény, hogy akadnak a kormányt habzó szájjal védők is, mint ahogy trollok, provokátorok is, sőt, olyanok is, akik a rendszer közvetlen haszonélvezői közé tartoznak.

Sajnos láttam már elég sok igencsak alpári stílusú posztot – ezekre viszont nem mentség, hogy egyes fidesz-szavazók még rondább módon nyilvánulnak meg.

Egyértelművé kell tenni mindenki számára: nem a fidesz szavazóival van bajunk, hanem a kormánnyal, illetve azzal a ténnyel, hogy csaltak a választásokon!

Széljegyzetként mondanám: aki soha nem élte át, és nem is tapasztalta maga körül, nehezen hiszi el, mennyire ki tudnak magukból fordulni emberek akkor, ha a valóságot folyamatosan csak egy torz tükrön keresztül van módjuk észlelni!

(2) Van azonban valami, amit viszont a fidesz-szavazóknak kell megérteniük – illetve, velük megértetni.

Ehhez el is mesélek röviden egy történetet.
Egyik ismerősöm valamely civil szervezetnél dolgozik. SOHA nem foglalkozott politikával.
Tegnap megjelentek a munkahelyén, és elkezdték listázni az összes dolgozót! Igen, jól érted: felkerültek a Soros-listára!

Kérdezheted: ez miért baj?
A Stop Soros törvénytervezet miatt!
Röviden kivonatolva: ha ez a törvény életbe lép, az azt jelenti, aki "Soros-ügynök" (vagyis, támogatja az illegális migrációt – noha ez a fogalom már önmagában is értelmezhetetlen), azzal szemben azonnal fel lehet lépni. A "Soros-ügynök" lényegében bűnözőnek számít, tehát eljárás indítható ellene, ami akár a személy elítélésével is végződhet.
"Soros-ügynöknek" az számít, akire a kormány azt mondja. Értsd: aki rajta van a kormány listáján.

A fidesz, kétharmados többség birtokában bármikor megszavaztathatja (magának) a Stop Sorost, és mint azt már be is jelentették, ez a megalakuló kormány egyik első itnézkedése lesz.

Lefordítsam magyarra? AZ EMLÍTETT ISMERŐSÖMET AKÁR BÖRTÖNBE IS CSUKHATJÁK, CSAK AZÉRT, MERT OTT DOLGOZIK, AHOL!!!

Kérdezném én a fidesz-szavazókat!

– Szerintetek ez így igazságos?

– Nektek egyetlen ismerősötök, családtagotok sincs, akiről el tudjátok képzelni, hogy annak ellenére rákerülhet a Soros-listára, hogy még csak nem is ellenzéki beállítottságú?

– Tényleg ezt a jövőt akartátok, amikor a fideszre szavaztatok?

Ha akár csak elgondolkoztál az előbbi kérdések bármelyikén, s nem azonnal rávágtad mindegyikre, hogy "Igen!", akkor talán jobban érted, MIÉRT dolgozunk azon, hogy bebizonyítsuk: A FIDESZ A 2018-AS PARLAMENTI VÁLASZTÁSOKON NEM SZERZETT KÉTHARMADOS MANDÁTUMTÖBBSÉGET!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr1814034188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása