A hajlítatlan valóság

Van kanál!

Nyitva maradt kérdések

2018. június 21. - Aneninen

Ez a bejegyzés több korábbi facebook-poszt összefésülése. Ez tartalmazza mindazokat a kérdéseket, amelyekre a mai napig nem, vagy csak részben sikerült választ találni. Némely pontokban írtak hitelessége megkérdőjelezhető (ezt jeleztem). Egyes helyeken a képeket is mellékeltem, illetve a forrásokat is linkeltem. Ezek eltávolítása (vagy eltávolíttatása) most már hasztalan: nemcsak az én gépemen, hanem számos más embernél is van másolat mindenből.

Adatvédelmi szempontból fontos megjegyezni: minden link és információ eredeti formájában szerepel! Ez annyit tesz, hogy azok a nevek szerepelnek itt is (mint szerzők vagy hozzászólók), akik e blogtól, illetve a facebook oldalamtól függetlenül, eredetileg is névvel együtt közöltek valamit. Akik úgy közöltek információkat, hogy nem óhajtották a nevüket nyilvánosságra hozni, azok kilétét most sem fedtem fel. (Bizonyos esetekben én is név nélkül, másoktól kaptam az értesüléseket.)

 

(1) Tenczel Sándor.

A kép nagyon hamar körbejárta a netet.

tenczel.jpg

A hitelessége azonban még mindig megkérdőjelezhető. Már a feltüntetett időkön is látszik, ez már egy az RTL Klub valamely oldalán való megosztás. Maga Tenczel Sándor létező személy, ám nem tudni, valóban ő küldte-e az üzenetet. (A későbbi feltételezések alapján a válasz: igen.)

(?) Vajon ez a kép tényleg megjelent a Hír TV oldalán/Facebook-ján/chatjében? (Az "Olga" kezdetű üzenet legalábbis erre utal.) – Időközben kiderült, igen, az oldal most már nem elérhető.
(?) Ha igen, mikor?
(?) Ha igen, próbált-e valaki intézkedni?
(?) Ki küldte valójában az üzenetet?
(?) Ki kezdte el megosztani, és hová tette ki először?
(?) Ha hamisítvány, ki készítette és milyen céllal?
(?) Vajon azoknak a neveknek, akik még megjelennek a képen (mint chatelők, lájkolók), van valami válaszuk ezekre a kérdésekre?
(?) Ki ismeri Tenczel Sándort?

(2) Keleti Györgyi.

Valamiért ez a kép nálam még nem volt fönt, most pótlom.

keletigyongyi.jpg

Egy másik kép, amely nagyon hamar körbejárta a netet. (A harmadik "netsláger" sok különféle változatban a részvételi adatok anomáliái voltak.) Erről se tudjuk, hogy hiteles-e. Az időpont stimmel, ha jól olvasom 20:13 jön ki, ez valóban az az időszak, amikor várakoztunk, mert "kígyók kígyóztak".
Érdekes adat (és ezt más is észrevette már), hogy a fidesz mindkét "gerilla-posztban" 24%-ot kapott. Keleti Györgyi profilja létezik, ám az privát.

(?) Posztolta ezt Keleti Györgyi?
(?) Ha igen, honnan volt információja?
(?) Ha nem, ki posztolta ezt a nevében és miért?
(?) Hol jelent meg először ez a kép?
(?) Mikor jelent meg először ez az információ?
(?) Van-e összefüggés a Tenczel-féle és a Keleti-féle információ között?
(?) Lehetséges-e, hogy a kettő szerzője egy és ugyanaz?

A későbbi információk alapján ez állapítható meg: valóban ő posztolta a kérdéses üzenetet, ám "nem fog a továbbiakban beszélni a dolgokról".

 

(3) "Egy másodperc alatt fordultak meg a számok..."

Néhány helyen megjelent ez az információ is (lásd a másik képet!), nevezetesen, hogy kb. 1 másodpercig még a Jobbik vezetett a képernyőn, aztán feltűnt a "frissített" adat.
Ezt a történetet sem támasztja alá semmi.

Ha ez igaz, erről OKVETLENÜL elő kellene keríteni a felvételt! Sajnos csak tipp, hogy ez az ATV-n látszott. (Bár ez lehet, hogy nem fontos, ugyanazt a felvételt vették át a csatornák, nem?) Soma Falkenstein létező személy, a Facebook-profilja nyilvános, azon a poszt nem szerepel.

(?) Látta ezt valaki személyesen?
(?) Ha igen, van róla felvétel?
(?) Ha nincs, vajon melyik csatorna archívumában lehet ezt fellelni?
(?) Ha NEM igaz ez az információ, ki indította útjára és miért?

Később annyi derült ki, az ATV-n többek állítása szerint látható volt a jelenség, ám a felvételeket visszanézve senki nem talált semmit. Tehát, vagy másik csatornán szerepelt, vagy nem a vizsgált időszakban – vagy ez a történet egyszerűen nem igaz.

 

(4) Itt a furgon, hol a furgon?

furgon2.jpg

 

furgon.jpg

furgon_story_full.jpg

A mellékelt képen (ismét) megtekinthető az a furgon, amely (a dátumok alapján) április 10-én este parkolt le az NVI előtt. A teljes történet a kép mellett olvasható. Ez alapján a furgon diplomáciai jelzésű, boszniai rendszámú, szabálytalanul parkolt, és valószínűleg hozott vagy vitt valamit. 

A furgon és a hozzá tartozó történet később eltűnt az internetről, majd újra visszakerült. (Többek tapasztalták, ám meg nem erősített információ.)

Vajnai Attila (létező profil) később további információkkal szolgált. Egyrészt, ugyanezt a furgont látták Brüsszelben, vasárnap. (Ez a másik fotó!) Az ott szavazóknak azt mondták, ezzel viszik a szavazatokat Budapestre. Egy másik hozzászóló az oldalán megjegyezte, plombálatlan autóban eleve szabálytalan a szavazatokat szállítani. (Ez vajon igaz?)

A történet itt lesz érdekes. (Vajnai Attila április 10. 20:00 bejegyzésénél is elolvasható, de biztos, ami biztos, átmásoltam a lényeget egy képre.)

A lényeg röviden: a furgonon bosnyák diplomáciai rendszám van, az azonban 1998-ból való, DE MÁR NINCS FORGALOMBAN!

Noha semmi sem garantálja, hogy mindkét fotó hiteles (nem manipulált, és az időpont is stimmel), kicsi a valószínűsége, hogy ketten egymástól függetlenül ugyanazt a kamu történetet akarnák elterjeszteni. A jelentőségét fokozza az információnak, ha azt tényleg el akarták tüntetni az internetről.

Számtalan kérdés felvetődik, amelyekre válaszokat keresünk.

(?) Mit keresett a furgon vasárnap Brüsszelben? (Ha tényleg ott járt.)
(?) Látta-e akkoriban, vagy azóta másutt is valaki?
(?) Kihez (vagy mihez tartozott) eredetileg (1998-ban) a 014-A-042 rendszám? (Ha ez egy valódi boszniai diplomáciai rendszám, arról kell, hogy legyen valami feljegyzés, nem?)
(?) Kié a furgon? (Esetleg, van-e valaki, aki valamikor "elveszített" egy hasonló furgont?)
(?) Mit szállított a furgon? (Személyes megjegyzés: többen mondták, egy szerverhez nem kell ekkora jármű... szavazatokhoz viszont kellhet.)
(?) Ha valóban szavazatokat szállított, Brüsszelen kívül még honnan? (Münchenből például? – lásd a hozzászólást a képen!)

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amit tisztázni kell. Ha a furgonról összegyűjtött információk igazak, nem zárható ki, hogy a magyar országgyűlési választásokkal kapcsolatos visszaélések szálai nemzetközi diplomáciai szinten húzódnak.

 

(5) "Csúszunk fiúk!"

Személyes gyűjtés, 04. 09., vagyis hétfő reggelről.
Zalában indult volna "valami projekt" (ennyit hallottam) ekkor. Azonban, maga Seszták Miklós "szólt le" (telefonon), hogy: "Bocs fiúk, csúszás van, nagyban iratmegsemmisítünk éppen!"
A történetet nem igazolja semmi, ám sok kérdés felvetődik azzal kapcsolatban.

(?) Indult-e Zalában "valami projekt"? Ha igen, micsoda?
(?) Valóban volt-e csúszás annak a kezdésével?
(?) Ha igen, létezett-e az említett telefonhívás?
(?) Tud-e valaki "nagybani iratmegsemmisítésről", ami feltehetőleg hétfőn történt?
(?) Van-e kapcsolat e történet között, és a közt, hogy vasárnap mintegy 500 ezer szavazólapot nyomtattak? (Hadházy Ákos Facebook-profilján szerepelt először az információ, de azóta már másutt is megjelent.)
(?) Van-e kapcsolat a Zalai projekt, az iratmegsemmisítés és a furgon között?

E ponton elsősorban Zalaiak, vagy olyanok, akiknek van ott ismerősük, tudnak segíteni.
Személyes megjegyzés: érdekes módon ezt a kérdést itt is és más helyeken is feltettem, ám eddig még semmi információhoz nem jutottam. Lehet, hogy ez nem is igaz. (Ugyanakkor, akitől hallottam/olvastam, annak semmi érdeke nem fűződött ahhoz, hogy ezt hazudja nekem.)

Továbbra sem találtam semmilyen információt erről a történetről.

 

(6) Siewert.org

(Úgy, ahogy van.)

Erről itt nincs mit mondani, a legegyszerűbb ha felkeresed az említett oldalt. Már, amikor épp működik.

Két résznél tart az a cikksorozat, mely címe: "A kormányhoz köthető személyek adtak megbízást a magyar civilek elleni külföldi titkosszolgálati akciókra".

A cikksorozat első része posztolás után nem sokkal elérhetetlenné vált. (Személyesen is megerősítve.) A szerzőt (saját állítása szerint) azóta megfenyegették.

Az önmagában is tanulságos olvasnivaló hitelességét megerősíteni nem tudom (cáfolni sem), de ez nem is célom.

Ezzel kapcsolatban azonban adódik egy (egyelőre költői) kérdés: vajon a Siewert-anyagban írtak kapcsolódhatnak-e a választási csaláshoz, és ha igen, milyen módon?

Az oldal működik, az összefüggéseket tudtommal még nem vizsgálták.

 

 

(7) Mennyi? 133! Vagy 134?

Ez a felvétel akkor szerepelt a tévében, amikor először jelentek meg az eredmények.

https://www.facebook.com/…/pcb.177397284…/1773964962626560/

(Később keresek róla nem facebook-os linket.)

Már a felvétel elején is látszik az érdekesség: a kivetítőn (nem látom a számot, talán 69,54%-os feldolgozottságnál) a fidesznek 133 mandátuma van. A jobb alsó sarokban viszont már 134 szerepel. A többi adat egyezik.
0:31-nál ugrik a kép (74,41%-os feldolgozottságra). Itt a Jobbiknak a kivetítőn már eggyel kevesebb, az MSZP-PM-nek eggyel több mandátuma van... az alsó sarok azonban változatlan marad.

Mindez még magyarázható lenne talán azzal, hogy alul már hozzáadták a nemzetiségi képviselőt is (aki fideszes). Jóllehet, érthetetlen, mibe került volna két sort (a független képviselőt, és a nemzetiségit) hozzá tenni az alsó táblázathoz. Ugyanakkor, ha ez így van, miért nem követte le a jobb alsó sarok a 0:31-né történt változást? Rövid idő (talán 1 perc) után már a jobb alsó sarokban is 133 mandátuma volt a fidesznek – a többi adat pedig ugyanúgy maradt.

Maga a felvétel aligha hamisítvány, és többen is észrevették már amikor az adás ment.

(?) Miért szerepelt különböző adat a kép két helyén?
(?) Ha csak a nemzeti képviselő miatt, miért javították később az alsó táblázatot?
(?) Egyáltalán mit jelent az alsó táblázat, miszerint: "mandátumok"?
(?) Nem volt kicsit nagy ugrás, hogy még alig ment az adás, a feldolgozottság pedig máris közel 5%-kal emelkedett?
(?) Miért nem követte ezt a váltást az alsó táblázat is?

Továbbra sem sikerült egyértelműen tisztázni az anomáliát.

 

(8) Megbízólevél visszajár?

Ez csak egy apró morzsa. Lukácsi Krisztina nyilatkozatában szerepelt: felhívták a választási irodától, hogy vigye vissza a (szavazóbiztosi) megbízólevelét.

(?) Ennek volt jelentősége? Ha igen, mi?

 

(9) Kopasz legény a gáton

Ugyan a cikk még a választások előttről való, de attól még érdekes:
https://444.hu/…/orban-viktorral-egyutt-nezett-meccset-a-mi…

A cikkből csak ennyit emelnék ki:

"...és egy kopasz férfi, akit eddig nem lehetett látni a miniszterelnök közvetlen közelében. Ez a férfi egy Szentgyörgyi Gábor nevű informatikai vállalkozó, akinek cége ugyan még működő honlappal sem rendelkezik, de az elmúlt években sorra nyerte az állami megbízásokat..."

Később (talán április 14.?) ugyanő már Mészáros Lőrinccel tűnik fel egy fotón. Ez, és a hozzá tartozó cikk azonban csak egy álhíroldalon jelent meg. (Sajnos nem mentettem le. Valaki?)

(?) Vajon, van-e összefüggés aközt, hogy Orbán négy nappal a választás előtt az informatikus Szentgyörgyivel néz meccset, és a választások alatt tapasztalt informatikai helyzet között?

(?) Ha nem csak egy álhír oldalon hozták a választások óta Mészáros Lőrinccel hírbe Szentgyörgyit, akkor még hol?

(?) Ha igen, mi volt a célja az álhíroldalnak a cikkel?

kiez-igazi.jpg

kiez-kamu.jpg

 

(10) Ismét egy apró hír

30623630_10204461127924579_1224047606137618432_n.png

A történet lényege: valaki Ajkán jelentkezett szavazóbiztosnak, de mégsem hívták be.

(?) Vajon melyik körzet volt ez? Volt ott ellenzéki szavazóbiztos?
(?) Egyedi esetről van szó, vagy más is tapasztalt hasonlót?

 

(11) Az Informatikus.

A Klub Rádióban elhangzott interjút mindenki készpénznek veszi. (Most nem linkeltem, de rengeteg helyen fent van.) Az valóban hitelesnek is hangzik (bár, alig hinném, hogy az illetőt tényleg Károlynak hívják).

A valóságban azonban abban nem hangzik el egyetlen olyan állítás, amit addigra ne sejthettünk volna, vagy a Tenczel-üzenetből ne tudhattunk volna. Külön felhívnám a figyelmet, hogy Az Informatikus azt mondja, most már nem lehet semmit sem tenni, akkor kellett volna, amikor figyelmeztette a pártokat/médiát.
Ez utóbbi alapján nem zárható ki, hogy voltaképp a fidesz egy beépített embere adta le a hívást, hogy elvegye az emberek kedvét a nyomozástól. (Ha minden igaz, maga a hívás előbb történt, mint hogy a Platón Párt bejelentette: megvannak az adatok.) Egy informatikus alighanem tudja, hogy hang alapján is lehet azonosítani valakinek a kilétét... (Persze az is lehet, hogy nem maga Az Informatikus telefonált, hanem rábízte valakire az üzenetet.)

(?) Hitelesnek tekinthető-e a hívás?
(?) Ha igen, a hívó fél – vagyis Az Informatikus – ugyanaz-e, aki a Tenczel-üzenetet küldte?
(?) Ismét felvetődik a kérdés, vajon kaptak-e a pártok vagy egyes médiumok figyelmeztetést? (Ezt a kérdéskört már a Tenczel-üzenetnél megvizsgáltuk.)

Erről sem derült ki a teljes igazság.

 

(12) Követett követek?

Nem Facebook-on ért el hozzám az üzenet, mely szerint egy héten belül (ez nagyjából mostanság esedékes, 04. 13-án jött az információ) hazahívják az összes nagykövetet, majd mindegyiküket visszaküldik az eredeti állomáshelyére.

(?) Vajon hiteles-e ez az információ? (Akitől kaptam, nem látom értelmét, hogy hazudjon.)
(?) Meg tudja ezt bárki erősíteni (vagy cáfolni)?
(?) Ha ez a hír igaz, mi lehet e rendelkezés célja?
(?) Vajon összefügg-e mindez a választásokkal, vagy a választási csalás kérdéskörével?

Személyes vélemény: amennyiben ez igaz, feltehetőleg nincs jelentősége, hiszen mostanra már valahol megjelent volna a hír.

 

(13) Egy kupac szavazat meg még egy kupac szavazat az...

Hihetetlen, de még mindig vannak szavazóbiztosok, akik most kezdtek megszólalni – s akik teljesen új dolgokat mesélnek!

https://www.facebook.com/nemeth.mar…/posts/10204558532599760

Az ott olvasható történet lényege: nem volt a szavazókörben elég kötegelőcsík, viszont, direkt küldtek spárgát is, mert nincs elég. Ezek szerint... DIREKT nem volt elég kötegelőcsík?
A képeken látható, a szavazóbiztos reprodukálta, hogy spárgával szinte hogy "autentikusra" lehet visszacsomagolni egy adag szavazólapot. Az adatbevitelnél pedig a szavazóbiztosok már jelen sem voltak...

Érdemes a kommenteket is elolvasni!

(?) Vajon hány olyan szavazókör volt, ahol nem volt elég szalag a kötegeléshez?
(?) Ezeken a helyeken direkt küldtek spárgát is?
(?) Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen alapvető eszköz nem állt kellő mennyiségben rendelkezésre a szavazókörökben?
(?) Voltaképpen hány olyan hely volt, ahol az adatbevitelnél nem volt jelen az összes szavazóbiztos? (Vagy egy sem?)

 

(14) Orbán itt, orbán ott...

A választások után felröppent a hír, hogy Orbán a választások után Nápolyba utazott.
Például itt olvasható:
https://www.facebook.com/…/rtlh…/permalink/2358279017527394/

Azonban, sem a képek, sem hiteles oldal nem erősíti meg ezt a történetet. (Személyes megjegyzés: már az meglepő, hogy Orbán "csak úgy" felszáll egy "közönséges" repülőre...)

Hasonló hír Orbán svájci útja. Ez a héten történt, úgy hallottam, ez hiteles oldalakon is szerepelt, ám nem találom egyiket sem. (Az viszont tény, hogy sokszor szokott Svájcba utazni.)
Ennek kapcsán röppent fel az is, hogy vonattal jött onnan haza, s a képen látható emberrel tárgyal.

Az önmagában sok kételyt felvető hírek kapcsán is sok kérdés felvetődik:

(?) Van-e hiteles információ a nápolyi és a svájci utakról? (Ha igen, valaki mellékelje!)
(?) Ha mindkettő álhír, vajon miért e két hely lett megnevezve? (Svájc még érthető, hiszen gyakran jár arra – Nápoly hogy jött a képbe?)
(?) Voltaképpen, a választások "megnyerése" után miért tűnik el Orbán a szem elől?
(?) Kicsoda a képen látható ember?

Ugyanakkor, az viszont már NEM tartozik az álhírek kategóriájába, hogy folyik a MET, a svájci központú, gázkereskedelemmel foglalkozó cégcsoport felvásárlása.

Már mások is írtak arról, az energiacégek felvásárlása és a Magyarországra kerülő EU-pénzek között összefüggések lehetnek.

Akit bővebben érdekel a téma, annak a következő posztokat javaslom, ahol szerencsére már összeszedték helyettem a kulcsinformációkat:

https://www.facebook.com/zsanett.rake/posts/1775812239148887

https://www.facebook.com/zsanett.rake/posts/1775820065814771

https://www.facebook.com/zsanett.rake/posts/1775867539143357

(A források egy része német, de aki nem ért németül, az is talál elég magyar nyelvű információt. A kommenteket is el kell olvasni!)

Az önmagában talán nem túl érdekes kérdés viszont új megvilágításba kerül ezen háttérinformációk tükrében.

Vagyis, voltaképpen MIT CSINÁLT Orbán a választások után – és HOL?

  

Ha bárki bármelyik kérdésre tud használható választ, írja le kommentben, privát üzenetben, vagy, ha olyan helyzetben van, hogy egyiket sem teheti meg, jelentkezzen a MagyarLeaks oldalán: https://atlatszo.hu/magyarleaks/

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr514048170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása