A hajlítatlan valóság

Van kanál!

A választások hajlítatlan valósága

2018. június 21. - Aneninen

Tekintsük e posztot választóvonalnak!

Az ennél régebbre datált írások még a választásokat követően születtek, eredetileg a Facebook-oldalamon jelentek meg. Ennek köszönhető a katasztrofális formázottságuk is (pontosabban: annak hiánya).

Ennek a blognak az egyik funkciója, hogy megőrizze az akkori írásokat, a választások után napvilágot látott információkat, illetve azokat a kérdéseket, amelyekre azóta sem érkezett egyértelmű válasz. (S amelyek mentén továbbra is érdemes vizsgálódni.)

Nagyképűen hangzik kijelenteni, de mégis igaz, hogy az akkori posztok szolgáltak olyan gyűjtőfelületként, ahol többen is megosztották a saját gondolataikat, észrevételeiket, tapasztalataikat – emellett, azok adták a kiindulópontot más, komolyabb vizsgálódásoknak is. (Ezek egyébként most is folynak.)

A tények nem múlnak el. Akármennyire próbálják őket eltüntetni, elfeledtettni, azok megmaradnak. A következményeik pedig előbb, vagy utóbb, de elérkeznek.

 

Némi útmutató az olvasáshoz:

(1) Nem másoltam át minden egyes facebook-posztot, mivel sok közülük mára már aktualitását vesztette.

(2) Az átmásolást szó szerint kell érteni. Leszámítva néhány utólagos hozzáírást (jelezve), illetve mostanra már jelentéktelenné vált részletet (törölve), a bejegyzések eredeti formában jelennek meg. (Sajnos, egyelőre ez linkekre is igaz. Később, ha rengeteg időm lesz, ellenőrzöm őket, illetve, próbálok megoldást találni a más facebook profilokra mutató hivatkozások idegesítő problémájára is.)

(3) A posztokban feltüntettem azok (hozzávetőleges) születési idejét is.

(4) Mindazok a képek, képernyőfotók, bejegyzések, anyagok, stb., amelyek eredetileg névvel együtt jelentek meg, most is úgy szerepelnek. Elvégre, amikor azok megszülettek, szerzőik vállalták a kilétüket. Amennyiben ez azóta bárki részéről módosult, szóljon, és intézkedni fogok! Az eredetileg név nélkül közölt információk forrásait most sem nevesítettem.

 

Mindezt a gyűjteményt azonban nemcsak kordokumentumként állítottam össze. Meggyőződésem, hogy ami a magyar országgyűlési választások kapcsán tapasztalt csalássorozatot illeti, nem izolált, kizárólag Magyarországot érintő jelenségről van szó, hanem olyan tudatosan megtervezett és megszervezett akciókról, amelyek már más országok választásait is befolyásolni próbálták – hol sikerrel, hol anélkül. Az efféle csalásoknak pedig elejét kell venni. Ehhez pedig a már megtörtént eseteket a lehető legalaposabban kell kivizsgálni. A magyar példa ebből a szempontból különösen "szerencsés", három okból is.

(1) Kicsi országban történt, tehát egy (pl. az Egyesült Államokhoz képest) kicsiny rendszer elemeinek felgöngyölítéséről van szó

(2) A történet friss, vagyis a nyomok még forróak

(3) Hatalmas mennyiségű adat gyűlt össze már az eredményhirdetés pillanatától kezdve.

 

A blog további részében azonban nem kizárólag erre a témára fogok koncentrálni. Úgy látom, az én szerepem a csalásokkal kapcsolatos nyomozások terén véget ért. A munka lehet, hogy nem volt elég alapos, ám azt érzem, úttörő jelentőségű volt abban az időszakban, amikor még az egész ország lemerevedve és döbbenten próbálta felfogni az eredményeket.

Egyben új területre is lépek; hátha ismét sikerül az elsők között foglalkozni egy olyan témával, amely jelentőségét most még a legtöbb ember alábecsüli.

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr1114048326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása