A hajlítatlan valóság

Van kanál!

Ismét csak: mire kell figyelni?

2018. június 21. - Aneninen

(Április 12. A végét ide is kitenném: Nekünk viszont elég EGYETLEN, minden kétséget eloszlató nyomot megtalálni. S hiába van kevesebb erőforrásunk, mi sokan vagyunk! – Mondják, most már hiába minden, ha megtaláljuk azt az egyetlen perdöntő bizonyítékot, amely igazolja a választási csalást, mert úgysem történik semmi. Dehogynem! Onnantól kezdve mind Magyarországon, mind külföldön világos lesz mindenki számára, hogy a magyar kormány nem legitim.)

 

Örvendetes mennyiségű ember, párt, szervezet, szerveződés foglalkozik már azzal, hogy bizonyítékokat találjon a választási csalásra.

Valamire azonban nagyon figyelnünk kell. MINDEN egyes kutatás, nyomozás, adatbányászat, amely nem fed fel semmit, csak a meglévő kétharmadot fogja legitimálni!!!

Az pedig nem legitim. Vagyis: csaltak. Akkor is, ha megpróbálják ennek az összes nyomát eltüntetni.

HONNAN TUDJUK, HOGY CSALTAK?
Nem csak abból, hogy az eredmény mindenkit meglepett. (Kivéve talán Németh Szilárdot, aki előre tudta.)

Ha nem csaltak volna, miért vezényeltek volna annyi rendőrt vasárnap estére Budapestre, és miért vették volna körül már délelőtt fél 12-kor az NVI épületét rendőrökkel? Hiszen amikor ezeket elkezdték szervezni, még nem tudhatták az eredményt!

Többen is írták: ha nem csaltak volna, semmilyen gátat nem gördítenek a szavazatok újraszámolása, vagy, ad abszurdum, az új választás kiírása elé.

Apropó, új választás! Ha NEM csaltak, kinek az érdeke lett volna ez? Nyilván a fidesznek! Egyrészt, ismét ott a kétharmad, tehát mindenki elkussolhat. Másrészt. Egy választás drága dolog. Nagyon drága. Újra kampányolni kell, plakátolni kell, meg kell szervezni mindent... tipikusan az a folyamat, ahol eszetlen mértékben lophatnak annyian, amennyit csak akarnak.

MIRE KELL FIGYELNÜNK NAGYON?

(1) A fidesz stratégiája kiismerhető. Ha valamit nem, vagy már nem akadályoznak, lehetetlenítenek el, akkor ott MÁR nincs mit keresni. Vagy ha van, nem azt, és nem úgy, ahogy azt gondoljuk.
Példa: Az első, ami eszembe jutott, amikor megláttam a szavazat-összesítőket, nem a statisztikus volt, hanem az írásszakértő. Csak egy gondolat: mi van, ha kiderül, nem is tízezerféle kézírást látunk, hanem csak ezret?

(2) A fidesz akkor cáfol, és arcátlan módon, amikor nem tud kitérni valami elől.
Példa: a 18:30-ról 19:00-ra lecsökkenő szavazatmennyiség. Ha tényleg az lenne a magyarázat, amit mondtak, azzal már a műsorban előálltak volna. (Emlékszem korábbi választási közvetítésekre. Komolyan mondom, úgy adtak elő mindent, mint ha óvodásokhoz beszélnének! Legalább egy alkalommal például minden egyes körzetnél, ahol nem ért el az első fordulóban egyik jelölt sem 50%-ot, elmondták, tehát lesz második forduló is. A falra másztam tőle!)
Tehát, a jelenségnek MÁS magyarázata van.

(3) Az előző kettőből következik: NEM SZABAD kész tényként elfogadni azt, amit elénk tárnak. Vannak szavazatösszesítők? Jó, mikor kaptuk kézhez őket? Tilos addig részeredményt mondani, amíg minden körzetben le nem zárult a szavazás? Jó, hol van annak a törvénynek a szövege, ami ezt kimondja?
Példa: oké, az átjelentkezők miatt csökkent le a szavazatszám. Akkor hogyan jött létre az a nagykátai összesítés, ahol 18:30-kor 702 szavazat volt, 19:00-kor pedig NULLA? (Ez az anyag már szerepelt valamely korábbi poszt után.)

(4) Az igazi jelentősége viszont annak lehet, amiről SENKI sem beszél!
Figyeljétek meg! Valahányszor kipattan valami zűrös ügy, a fidesz első reakciója, hogy úgy tesz, mintha az nem is létezne!
Következésképp, ha valami nagyon elterjedt hír, de senki sem cáfolja, magyarázza, arra kiemelt figyelmet kell fordítani!
Példa: a fotó megjelenése óta nem hallottunk a furgonról, illetve nem született magyarázat a tévében látható szavazat-anomáliára. Sőt, a már vasárnap este elterjedő chat-üzenet (arról, hogy most csalják el az informatikusok a választást, és a fidesz 24%-ot szerzett) is csak annyi derült ki, egy inaktív profilról küldték el. (Amit használhatott nyugodtan olyan ember, aki szó szerint életveszélyben lett volna, ha a saját nevében ír.)

(5) Az előbbi ponton azonban vigyázni kell arra, HOL jelent meg először a hír.
További stratégiája a fidesznek az álhírterjesztés. Orbán Viktor kórházba került (most már kétszer is), Pálffy Ilona beismerte a csalást, a szombati tüntetés résztvevői egy magát meg nem nevező rendőr szerint veszélyben vannak... soroljam?
Következésképp, BÁRMIT is osztasz meg, ellenőrizze a forrást! Az ismert hírportálok, a pártok honlapjai rendben vannak. Azonban pl. a hir-tv (pont) com, vagy az anephangja (pont) com hoax-oldalak!
Nem szabad ezeket terjeszteni! Egyrészt, elvonják a figyelmet a VALÓDI információkról, másrészt, később jogalapot teremthetnek az internet korlátozására!

________

Ezek alapján fel kell állítanunk a választási csalás természetéről alkotott hipotéziseket. Ezek megalkotásánál sok ember észrevételeire is támaszkodtam, s az sem biztos, hogy én fogalmaztam meg először őket.

(1) A MATILDKA-, vagy "mindenütt csak egy kicsit" HIPOTÉZIS

Lényege:
Nagy csalás nem történt, mindenütt csak egy kicsi. Tipikusan olyan dolgok, amelyek akár hozzá nem értéssel is magyarázhatóak. Ezek az apróságok együttesen viszont akár 15% különbséget is okozhattak!

Mi támasztja alá?
A rengeteg apró bizonyíték, amely már összegyűlt. Félrekönyvelések, érvénytelenítések, "számtani anomáliák", buszok...
Nemrég értesültem róla, a választást kezelő program alá direkt olyan géppark került, amely eleve alkalmatlan pár ezer kiszolgálónál többet kezelni. Így nem csoda, hogy folyton leállt az oldal.
(Visszautalás. Ezt már bejelenthette volna a fidesz is. Ám, senki sem kérdezett rá, voltaképp milyen gépekre volt telepítve az új rendszer? Nem kellett hazudniuk, ezért nem is beszéltek róla. Tehát, ez egy fontos tény!)

Miért jó a fidesznek?
Bármi után is nyomoznak, mindegyikről csak az derül ki, nem kellett volna úgy csinálni, de szignifikáns különbségeket egyik sem eredményez. Vagyis, az emberek előbb-utóbb feladják, elfogadják a helyzetet. Arra meg feltehetőleg nem számítottak, hogy EGYSZERRE lesz kíváncsi mindenki mindenre.

Mi áll ezzel szemben?
Maga az eredmény. Sok kicsi sokra megy, de aligha jött volna ki precízen a 133 mandátum belőle (ami most épp 134). Ellentmond neki a vasárnap esti nyilatkozat-anomália is. ("Jó eséllyel megvan az abszolút többség..." "vártnál többen szavaztak..." stb.)
Illetve az a tény is, hogy igazából minden adatot visszatartanak.

(2) A KLOTILDKA-, vagy "nem tudja a bal kéz" HIPOTÉZIS

Lényege:
Több szinten is történt csalás, ám ezekről nem volt teljes az egyeztetés. Például, a vezetőség már leszervezte az elektronikus csalást, de közülük valaki, aki erről nem tudott, kiadta az utasítást a szavazat-érvénytelenítésekre, néhány helyi túlbuzgó aktivista ez alatt buszoztatott, stb.

Mi támasztja alá?
Maga a tény, hogy semmi sem stimmel. (Igaz, ez a másik két hipotézisnél is fennáll.)
Például: Nem sok értelme lett volna áthozatni a határokon embereket szavazni, vagy a papír-adminisztrációval trükközni, ha később úgyis elcsalják az elektronikával az egészet.
Ez magyarázza a nyilatkozat-anomáliát is. Mint ahogy azt is, hogy többen (no nem pont Németh Szilárd) ők maguk is meglepődtek a kétharmadon.

Miért jó a fidesznek?
Ez nem jó a fidesznek. Ha ez az igaz, akkor "túltolták" a dolgot. Így viszont minden ponton támadhatóak, holott ez elkerülhető lett volna.

Mi áll ezzel szemben?
Az az egyszerű tény, hogy több feltevést kell hozzá igaznak venni. Nemcsak hogy többFÉLE csalás történt, hanem azokat úgy bonyolították le, hogy a résztvevők sem tudtak egymásról.

(3) A TÜNDIKE-, vagy "sok felvonásos színjáték" HIPOTÉZIS

Lényege:
A csalás központilag, eleve több szintre volt tervezve, ahol az újabb és újabb terveket csak akkor kezdték el életbe léptetni, amikor már úgy látták, az elkerülhetetlen.

Miért jó a fidesznek?
A "minimális erőfeszítés elve" miatt. Úgy vélték, addig nem kell a következő szintre lépni, amíg arra nincsen elengethetetlen szükség.
Emellett, azt sem tartom kizártnak, hogy úgy vették, ha az emberek utána futnak az eseményeknek, úgyis az "alacsonyabb" szinteken fognak kotorászni.

MI támasztja alá?
Ezt foglaltam össze már másnap, a rekonstrukciómban.
https://www.facebook.com/aneninen.shadowdance/posts/1772159966140393
Az azóta érkezett tények közül pl. a Klub Rádiós interjú, a szavazólapok "eltűnése", a nincsenek meg a rendszeradatok, illetve az ATV-s videó az eltérő mandátumszámról ugyanezt igazolják.

Mi áll ezzel szemben?
Ez azt feltételezi, hogy az "alacsonyabb" szinteken kevesebb dolog történt, illetve, a magasabb szintek bekapcsolódásakor már utasítást lehetett volna adni azok leállítására. Emellett, hatalmas fokú szervezettséget is igényel.

A fidesz jelenlegi viselkedése alapján mindhárom változat elképzelhető. (Én személy szerint a Tündike-hipotézist osztom, de nem biztos, hogy helyesen látom.)

Elvileg volna még egy negyedik lehetőség is, hogy CSAK egy bizonyos formájú csalás történt (például csak elektronikus), ám ezt valószínűtlennek tartom, mert már mostanra kiderült minden vonalról rengeteg megmagyarázhatatlan dolog. Az, hogy ezek túlnyomó többsége tényleg egyszerű ostobaságból fakadjon, hihetetlen volna.

MI A TEENDŐ?

Először is, észben tartani mindazt, amire figyelni kell, csakúgy, mint a három hipotézist!

Másorszor. Próbálni nem megfeledkezni semmiről. Amíg nem bizonyosodott be valamiről, hogy nincs jelentősége, addig LEHET jelentősége! Mert,

Harmadszor. Bármilyen ártatlannak látszó apróság lehet pontosan az a nyom, amit nem sikerült eltüntetniük, s ami elárulja nekünk, miként ment végbe a csalás!

S végezetül: NEM FELADNI!

Attól még, hogy egy-egy szál vakvágányra visz minket, nem igazolódott, hogy nem csaltak!

Ne feledjük: nekik talán rengeteg nyomot kell eltüntetniük, s ehhez rengeteg erőforrás áll a rendelkezésükre.

Nekünk viszont elég EGYETLEN, minden kétséget eloszlató nyomot megtalálni. S hiába van kevesebb erőforrásunk, mi sokan vagyunk!

NAGYON SOKAN!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr1614034172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása