A hajlítatlan valóság

Van kanál!

Álhírek és nyitott kérdések

2018. június 21. - Aneninen

(Április 13.)

ÚJABB OSZTANIVALÓ: SALÁTAPOSZT (jó kis név, mi? Annyira jó, hogy az idővonalamról közvetlenül, csoportból copy/paste tudod osztani.)

Amellett, hogy készülnek az angol és német nyelvű változatok a rekonstrukciókról, ezúttal különféle érdekességekről tudok beszámolni. Vegyük őket afféle "olvasói gyűjtésnek". Magam sem látom át, melyiknek van jelentősége, s melyik összeesküvés elmélet, de hátha akadnak hozzáértők, akik valamilyen irányban el tudják dönteni a kérdést.

DE, ha már összeesküvés elmélet!

ISMÉTELTEN közölném: mielőtt megosztunk egy hírt, nézzük meg, honnan származik! Ugyanis egyre nagyobb mennyiségben jelennek meg az interneten szívünknek kedves, ám egyáltalán nem valós hírek! Esélyesnek érzem, hogy ezekkel a fidesz próbál zavart kelteni, hiszen a fals információk nemcsak hogy elterelik a figyelmet a valós megosztásokról, hanem az emberekben még azt az érzetet is keltik, hogy akkor ez utóbbiak sem lehetnek igazak. (Ezt hívják Szalmabáb érvelési hibának egyébként – de ezt nem okvetlenül gondolják végig az emberek!)

A MI esetünkben a következő álhíroldalak a legkártékonyabbak:

anephangja. com
24ora. eu
hir-tv. com (ne keverd össze hirtv.hu-val, az valós oldal!)
otpercpiheno. hu

Az olkt.hu (Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága) különleges eset. Önmagában nem álhíroldal, mert nagyon sokszor valódi anyagok kerülnek rá, ám sajnos legalább ennyiszer vesznek át tartalmat kamu oldalakról is.

Általánosságban véve is igaz: attól még, hogy valamit megtalálsz valamelyik álhíroldalon, nem biztos, hogy az hazugság, ám ha SEMMILYEN hiteles helyen nem találod meg, akkor viszont jó eséllyel az!

________

Innentől pedig következzenek az aktuális érdekességek.

Ismétlem: NEM mindegyik esetben tudom eldönteni, igaz-e a hír, és van-e jelentősége, DE ha valaki tud valamit az adott témáról, valamilyen formában jelentkezzen!

(1) A hazarendelt nagykövetek esete?

Kissé átfogalmazva, a következőt kaptam egyik olvasónktól:

"Csak annyit hallottam, hogy nagyjából egy hét múlva az összes magyar nagykövet visszatér Magyarországra: rendkívüli értekezletre rendelték haza őket. Utána pedig tilos szabadságra menniük, mindegyiküknek vissza kell térni az eredeti állomáshelyükre.
Hát, mi van, ha ez azt jelenti, hogy a kormány valami olyan dologra készül, ami már nemzetközi szintre emeli az eseményeket?"

Van erről valakinek információja?

(2) Kutya? Cica? Mérési hiba?

A következő kép a Tápiószőlős 002. számú szavazókör összesítőjét mutatja. Jó néhány helyen fent van, de le is mentették már páran:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1777153285641061&set=p.1777153285641061&type=3&theater

Sokan sok szempontból vizsgálták már ezt a képet. Hogy lehetséges, hogy ennyi javítással beadták? Honnan került elő +2 szavazat? Hogy lehetséges, hogy az érvénytelen szavazatok száma 6-ról 20-ra ugrott?

Nos, jelentem, ezekre VAN MAGYARÁZAT.
A törvény szerinti eljárás az, hogy ha több szavazólapot találnak, mint ahányan megjelentek, a többletet AZ ÖSSZES párt (vagy jelölt) szavazataiból le kell vonni, és a megfelelő mennyiségű szavazatot érvényteleníteni.
Igen, jól értetted!
Ez a törvény teljességgel igazságtalan, és ennek a matematikáját már többen kifejtették. Gondold csak meg! Ha pl. 100 szavazatból kell levonni tízet, az 10%-os csökkenést jelent. Ha viszont 20 szavazatból, az 50%-osat!

Egyébként PONTOSAN EZÉRT lehet úgy csalni a jelenlegi rendszerben úgy, hogy egyszerűen bedobnak az urnában érvénytelen szavazatokat. (Illetve, így születhet az a végeredmény,hogy hirtelen 0 szavazata marad valamely pártnak vagy jelöltnek. Vagyis: ezért furcsa az, hogy sok helyen rengeteg érvénytelen szavazat született, méghozzá úgy, hogy azokkal szinte kivétel nélkül valamely ellenzéki párt vagy jelölt járt rosszul!
(Az az érv, hogy de hát négy éve is volt ilyen, nem állja meg a helyét. Erről korábban írtam.)

Viszont, a +2 szavazat történetesen indokolja a rengeteg javítást, mint ahogy azt is, hogy 20-ra emelkedett az érvénytelen szavazatok száma, hiszen 14-et kellett érvényteleníteni.
Arra ugyan nincs magyarázat, honnan került elő az a két szavazat, viszont VAN EGY SOKKAL FONTOSABB DOLOG, ami senkinek sem tűnt fel!

A SZAVAZATOKAT KÉTSZER SZÁMOLTÁK ÖSSZE!
Ha javítani kellett, az annyit tesz, hogy a +2 szavazat a második számolásra került elő.
Vajon honnan?
A még fontosabb kérdés: Hogyan lehetséges, hogy ha KÉT SZÁMOLÁS EREDMÉNYE NEM EGYEZETT MEG, NEM SZÁMOLTÁK MEG HARMADSZOR IS A SZAVAZATOKAT, HOGY MELYIK ADAT A HELYES?

Csakis úgy, hogy valaki PONTOSAN TUDTA, hogy a másodikat KELL helyesnek elfogadni!

Ez az egyik típusú adat, amit keresni kell!

Időközben egyik olvasónk reagált erre a kérdéskörre:

"Általában kétszer számoltunk meg minden kupacot, és ha nem stimmelt a szám, akkor harmadszor is, de volt olyan, hogy negyedszer is, mert már fáradtak voltunk és elrontottuk.

Ma hallottam [...]-tól, hogy osztálytársa is kérdezőbiztos volt Budapesten valahol, de amikor leadták a választási lapokat, nem engedték be őket abba a terembe, ahol az adatokat feldolgozták."

Emellett, a következő, az értelmezhetőség határát súrolóan össze-vissza javított szavazólapon ugyancsak összesen KÉT összeszámolás szerepel.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1776783365678053&set=p.1776783365678053&type=3&theater

Lehet, hogy tényleg nem egyedi jelenségről van szó?

(3) Játék az idővel?

Ismét egy olvasónk küldte, a helyet és a szavazó körzetet kivettem a történetből.

"
...-on/en/ön a ... sz. szavazókörben voltam szavazatszámláló a ... színeiben. Minden rendben ment, viszonylag hamar, kb. 21.30-kor végeztünk. Rajtam kívül két szavazatszámláló volt még a pártok részéről, egy (személyleírás, pártmegnevezés), és (személyleírás, pártmegnevezés) képviseletében.

Időnként jelentettük a szavazók létszámát, azt hiszem este 7-kor utoljára. Röviddel ezután jött az üzenet, hogy valami nem stimmel, egyel több, vagy kevesebb szavazólapot számoltunk, mint amennyi ember ténylegesen eljött szavazni. Ekkor a jegyző 1 órán keresztül diktálta a telefonba a számokat. Kiderült, hogy mégis jó volt minden, az elnök mondta is, hogy biztos a központban félreértettek valamit. Az csak utólag tűnt fel nekem, hogy (a fideszes tag) egyáltalán nem volt ideges, csak ült a hátunk mögött egy széken magában. Szóval utólag az a véleményem: lehet, hogy direkt húzták az időt.

Aztán végre fénymásolták a jegyzőkönyveket, de a másolás is nagyon lassan ment, pedig csak 6 oldalról volt szó. Végül 22.30-kor megkaptuk a fénymásolatokat és elindulhattunk haza.
"

Ezen a ponton megkondult bennem valami.

Egy óra adategyeztetés, mint kiderül, feleslegesen.
Lassú fénymásolás.
22:30-kor mehettek haza, NORMÁLIS ESETBEN MÁR KORÁBBAN TÁVOZHATTAK VOLNA. (Ez tény, külön rákérdeztem az illetőnél.)
Egyedül a fideszes nem ideges.

Néhány részlet korábbi történetekből, a teljesség igénye nélkül:

...bezárták a szavazóbizottságot az óvodába...

...este 10 órára mindent feldolgoztunk jegyzőkönyvek elkészültek, és ezt követően egy órát kellett várakozni arra, hogy fogadják a városházán a jegyzőkönyveket rögzítésre...

...MIÉRT mondták, hogy 10 óra előtt ne menjünk be, akkor sem, ha készen vagyunk?...

Azt már tudjuk, hogy húzták az időt. Viszont, az a közös pont most tűnt fel, hogy A SZAVAZÓBIZTOSOK FELTARTÁSÁHOZ HOZZÁTARTOZOTT ANNAK A MEGAKADÁLYOZÁSA, HOGY ELHAGYJÁK A HELYSZÍNT !!!

Gondolkozzunk együtt!
MI ENNEK A JELENTŐSÉGE?

Vajon hány szavazókörben történt hasonló?

(4) Kell egy kis áramszünet?

Ez talán a legkétesebb hír, és ha nem lenne a vége, nem is foglalkoznék vele.

Rövid kutatás után körvonalazódott az a kép, hogy ma (04.13.) péntek délelőtt 11:00 körül pár perces áramszünet volt tapasztalható Budapesten, a Kossuth tér környékén, illetve a XIII. kerületben. (A körzet határai ismeretlenek.) Ezzel együtt, az információk alapján az internet némiképp hosszabb ideig nem állt helyre, a szolgáltató(k) ügyfélszolgálata túlterhelt volt (vagy legalábbis ezt állították).

Nem is lenne ennek jelentősége, ha nem kapok egy ilyen üzenetet (természetesen átfogalmaztam):

"
A Kossuth tér egész környékén áramszünet volt. Na most, elvileg úgy tudom, van nekik [nincs kifejtve az eredetiben] ilyenkor tartalék áramforrásuk, de ha még sincs, vagy az valamiért nem üzemelt, akkor Magyarország védelmi rendszere gyakorlatilag lekapcsolt, üzemképtelenné vált egy időre.
"

Mond ez bárkinek bármit?
Én is úgy gondolom, kizárt, hogy egy komoly cégnél NE legyen szünetmentes táp, de előfordulhat az, hogy azt valaki kiiktatja? Ha igen, lehetséges az idézetben foglalt állítás?

________

Aki nem látta viszont az információját, arra nem pikkeltem, hanem más oka volt. Ezek közül valamelyik:

(1) amit küldött, valamely álhíroldalról származott (lásd fentebb!)

(2) amit küldött, arról már értesültem (ez nem baj, küldjed csak, inkább lássam kétszer, mint egyszer sem!)

(3) amit küldött, arról tudok, hogy már eljutott egy olyan félhez, aki tud vele mit kezdeni, vagy már dolgozik rajta

(4) az információ fontos, de valamilyen okból még nem beszélek róla. (Például, ha hitelesnek bizonyul, fontos bizonyíték lehet)

(5) egyszerűen elfeledkeztem a dologról. (Ilyenkor van az, hogy elnézést, nem én vagyok R Daneel Olivaw.)

A fentieken kívül továbbra is vannak nyitott kérdések:

– Miért nem szólalt még meg Áder János?
– Mi a jelentősége a lefotózott furgonnak? (lásd egy korábbi posztban)
– Hogyan kapcsolódik a történethez az ATV-s videón látható mandátum-anomália? (szintén, korábbi poszt)
– Hitelesnek tekinthető-e a Klub Rádió betelefonálója?

– Elemezhetőek-e írásszakértők által a rendelkezésre bocsátott dokumentumok? (Amelyek, tegyük hozzá, hiányosak)
– Miért érkeznek hírek arról, hogy emberek gépjeiről eltűnnek fájlok? (Merthogy érkeznek!) Van-e benne logika, s ha igen, mi?
– Van-e összefüggés az eltűnt vagy érvénytelen szavazatok, a borítékok használata, és a szavazóbizottság összetétele (volt-e ellenzéki képviselő) között? Ha igen, milyen?

Az első négy kérdés azért is izgalmas, mert ahhoz képest, hogy nagyon régóta fent vannak a neten, nem érkezett rájuk sem kamu cáfolat, sem elfogadható magyarázat!

________

Végül, két jó hír a végére!

Először is, a magyar köztisztviselők elkeztek mesélni az angol Guardian nevű lapnak!

Sok helyen szerepelt a hír, itt az egyik:
https://index.hu/…/…/04/13/mtva-munkatars_nyiltan_hazudtunk/

 

Ezzel megkezdődött a Magyarországról alkotott kép átalakulása!

Az Átlátszó létrehozta a MagyarLeaks-t!

Itt írhatja le mindenki ANONIM módon, ha bármilyen használható információt tud a választási csalással kapcsolatban!

A link:

https://atlatszo.hu/magyarleaks/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr2014034194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása