A hajlítatlan valóság

Van kanál!

A választási csalások felderítése

2018. június 21. - Aneninen

(Április 9., valamikor délelőtt. Az itt megfogalmazott dolgok közül sok minden végül nem valósult meg, ugyanakkor, a bejegyzés nemcsak az akkoriban követett logika megértése szempontjából fontos, hanem azért is, hogy megőrizzük a később elveszett szálakat.)

A csalásokat három, illetve négy kategóriára lehet osztani.

(1/1) Mindazok a visszásságok, amelyek önmagukban ugyan nem számítanak csalásnak, viszont súlyosan etikátlanok, vagy a következő két pont csalásait alapozzák meg. Az előbbire példa a határon túli magyarok szavazásának megkönnyítése, és a külföldre költözött magyarok szavazásának megnehezítése. (Törvényileg legális, ám cseppet sem etikus.) Az utóbbira a legjobb példa az átjelentkező szavazók sorban álltatása. (Ugyan azt hittük, szimpla szívatás, valójában pontosan EZ alapozta meg a legsúlyosabb cselekményt!)

(1/2) Tényleges és klasszikus választási csalások. Van róla hangfelvétel, hogy pénzt kínáltak szavazatokért. Arról is volt jelentés, hogy idősek otthonába küldött mozgóurnás a választópolgár helyett szavazott. Dokumentált a buszoztatás is. Emellett, többen jelezték, hogy kategorikusan közölték például, hogy a borítékot NEM szabad leragasztani.

(1/3) Az informatikai csalás.
Ez némi bővebb magyarázatot igényel.
Amikor a fidesz látta, hogy rekord arányban mennek az emberek szavazni, világossá vált, hogy veszélybe kerülhet még az abszolút többségük is. Ekkor indították útjára a B-tervüket. Ennek előkészítése volt egyrészt, hogy a valasztas.hu egész nap akadozott, többször volt működésképtelen. Másrészt az átszavazó körzetek helytelen megoldása. Ez utóbbi biztosította, hogy a szavazás "normális" időszaka után órákig NE IS LEHESSEN részeredményt mondani. (Ha lehetett volna, feltűnt volna az adatmanipuláció.)
Az eddigi közvetlen bizonyítékok magáról a valasztas.hu-ról származnak: 18:30-kor magasabb volt a részvételi adat, mint 19:00-kor.
A közvetett bizonyítékok közé tartozik a kérdéses hitelességű kép arról a chat-ről, amelyik 24%-ot és hekkelést emleget, illetve a tény, hogy az este korai szakaszában az ellenzéki szóvivők/elnökök bizakodóak voltak, a fideszes viszont mindössze egyszerű többséget remélt. (Gyurcsány még célzott is rá, hogy a kormány joggal bukott meg, és hogy kezükben van a delegáltjaik becslése, de nem beszélhet róla.)
Újabb közvetett bizonyíték, hogy még a legpesszimistább előrejelzés is 58%-os fidesz-többséggel számolt.
További közvetett bizonyíték, hogy a 15:00 órás részvételi arányhoz képest a 17:00 aránytalanul alacsony volt, ami ellentmond az eddigi választásoknál tapasztaltaknak. Erre a nap folyamán többen is felhívták a figyelmet.
A közvetett bizonyítékok mind azt mutatják, valami történt 18:30 és 22:30 között. (A közvetlen ennek az első szakaszát igazolja.)

(1/4) Az utórezgések. Ezek közé tartozik, amit már posztoltam másutt, hogy jelenleg éppen iratmegsemmisítés folyik, ezért nem indul útjára Zala megyében egy aktuális project. Feltehetőleg több hasonló hírről lesz majd tudomásuk.

FELADAT.

Létre kell hozni egy adatbázist az összes dokumentált, vagy csalásgyanús esetből!
(E ponton elnézést kell, hogy kérjek. Láttam, hogy már létezik ilyen, viszont nem tudtam elmenteni. Jelenleg átlagosan óránként 100-nál is több dolog történik nálam Facebook-on, és képtelen vagyok mindent megnézni, elolvasni, kezelni. Ha valaki tudja, miről beszélek, kérem, linkelje be!)

Ezek után az összegyűlt eseteket SÚLYOZNI kell. Ennek az az oka, hogy rengeteg dologról lesz szó, olyan sokról, hogy észben tartani is képtelenség lesz. Viszont, nem ugyanolyan súllyal esik a latba egy le nem pecsételt szavazólap, és egy hat-, vagy hétszámjegyű számítógépes csalás.

A kiemelten fontos esetekről minél több bizonyítékot kell összeszedni. Mindenki, aki tud valamit, jelentkezzen valamilyen formában, ha kell, anonim módon!

FELADATKÖRÖK.
Az adatbázis kezelése (illetve, ha még nem létezik használható oldal: kiépítése), illetve az információk súlyozása. Ez legalább 1–3 embert igényel, mennél több, annál jobb.
Egyeztetni a hozzászólások között lehet. Próbáljátok egymást megtalálni, mert e posztok jó eséllyel sok helyen megjelennek majd. Aki nem kompetens az ügyben, még mindig segítheti egymásra találni a hozzáértőket. Ezen a ponton ellenzéki pártok közreműködésére nincs szükség.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr8014034036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása