A hajlítatlan valóság

Van kanál!

Vége az első felvonásnak (?)

2018. június 21. - Aneninen

(Május 9, a tüntetések után.)

AKKOR FOCIZZUNK MI IS!

Mást se olvasok, hogy mindenki milyen csalódott a tüntetések után. Rendben, értem. Azoktól kérdezem, akik erről posztolnak:

Ezek szerint részedről beletörődtél, hogy végignézed, amint a fidesz kiépíti a totális diktatúrát Magyarországon?

NEM?

Jó. Akkor olvass tovább!

Volt itt tegnap valami, ami kevéssé jött át a hírekből.
A felhőszakadás elmosta a tüntetést, mint tudjuk. De arról is tudtok, hogy amint elállt, a tüntetők legalább fele összegyűlt a Parlament előtt, farkasszemet nézve a rendőrsorfallal?
Lelkes, tüzes, tettre kész tömeg. A sorfal pedig, csak mondanám, hátrált. (Nem hiszed? Ott voltam, videóztak is minket keményen, ami már önmagában is kérdéseket vet fel, de ezt most hagyjuk.)

Gazdátlan, de mindenre kész embertömeg. Kevés? Százezerhez képest az. Olyan magnak, amely köré viszont kiépülhet a százezer, nem!
Történetesen ugyanezt a lelkes magot láttam, más emberekből összeverődve (!) előző este, és aznap délelőtt–délután is.

Hallom, Gulyásék szétzilálták a tömeget. Sikerült elfogyasztaniuk százezer embert.
Ez, sajnos, bizonyos szempontból tény.

Már azért is, mert a vihar után valami egyértelműen kiderült: a tömeg nem szép szavakra vágyik, hanem tettekre és megoldásokra! NINCS MÉG NÉGY ÉVÜNK! Igazság szerint egy sincs.

Csakhogy. Ha Gulyásék nincsenek, folyamatosan csak a párszáz fős, gazdátlan magvat láthatjuk.

Hasztalanak voltak a beszédek? Bizonyos szempontból igen. Azok ugyanis nem a jelen lévőknek szóltak. Ha viszont valahogy sikerül például a romákról és romákhoz szóló szónoklatokat hozzájuk eljuttatni, már nem voltak azok.

Mi van, ha Gulyásék képesek összehozni a tömeget – csak épp "használni" nem tudják azt?

Olvasok, gondolkozok.

Egyesek szerint ma kétféle ellenzék van Magyarországon: a parlamenti és az utcai.

Szerintem sokkal több.

Mostanra kiderült: rengetegen, rengeteg irányból akarják lebontani a rendszert, DE ÖNMAGÁBAN EGYIK KEZDEMÉNYEZÉS SEM ALKALMAS A FELADATRA! Lehet mindenkit szidni, hogy ki miért csinálja rosszul, ki kollaboráns, ki hozzá nem értő. (Sőt, már én is elértem azt a szintet, hogy lett, aki szerint én csinálom rosszul!)

Ehelyett inkább azt kell megnézni, KI MIRE ALKALMAS!

Ha már ennyi a stadion, focizzunk! ÉPÍTSÜNK CSAPATOT!

Ezen a meccsen a GÓL az, amikor a kormányt elkergetjük! Utoljára Örményország mutatta meg, hogyan kell gólt rúgni. Ismétlem a vihar megmutatta nekünk, A BEFEJEZŐ EMBER TEGNAP A PÁLYÁN VOLT! DE ODÁIG EL IS KELL JUTTATNI A LABDÁT!

A tömegnek az utcán kell lennie! Ismét, újra és újra! Tegyék ezt azok, akik ehhez értenek, akiknek ehhez vannak meg a feltételei! Ez a tömeg a gólpassz a leglelkesebb "kisebb", gazdátlan tömegnek, amely csak a MOST!-ra vár.
Vagyis: nem az kell, hogy ugyanaz vigye a tömeget az utcára, mint aki ott tartani is képes azt!

Időközi választások, EU-választások, önkormányzatok. Ők már a középpálya része. Csakúgy, mint azok, akik a vidéken kialakult fidesz-hegemóniát akarják lépésről-lépésre lebontani.
Persze, szólni kell a parlamenti ellenzékről is. Véleményem nekem is van, ám akadnak, akik most is hisznek egyik-másik pártban, tehát nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy kihagyjuk őket a csapatból. Viszont, az összefogás mellett ÉRDEMI MUNKÁT várunk tőlük! A NER-t nem építeni, hanem bontani kell, amit pedig rendszeresen kommunikálni is kell a választóik felé. (!!!)
Emellett, ISMÉTELTEN felszólítom őket a belső átvilágításra! Ennek részleteiről az alábbi poszt (3) pontjában írtam:
https://www.facebook.com/aneninen.shadowdance/posts/1780174655338924

Az efféle folyamatos belső vizsgálatot pedig melegen javaslom MINDEN a rendszerrel szemben álló pártnak, szerveződésnek!

Csakhogy, egy pillanatra se felejtsük el a védelmünket sem!
A fidesz nem fog aludni, hanem mostantól MINDEN LEHETSÉGES ESZKÖZZEL azon lesz, hogy megnyomorítsa mindenki életét!
Leghamarabb a következő törvényekre kell felkészülni:

– Stop Soros (hogy koncepciós pert indíthassanak bárki ellen)
– Abortusztörvény (ami figyeld meg, ki fog egészülni gyermektelenségi adóval is)
– Az önkormányzati rendszer átalakítása (hogy ne lehessen őket ezen a téren se leváltani)
– A bíróságok maradék függetlenségének megszüntetése (amely, ha megtörténik, bárkivel bármit megtehetnek majd!)

A kilakoltatások pedig már meg is kezdődtek, az értelmetlen "tereprendezések" pedig továbbra is folynak.
A lista nyilván nem teljes. NAGYON FONTOS, hogy legyenek, akik AZONNAL és MINDENKI SZÁMÁRA ÉRTHETŐ módon jelezzék, mit jelent a gyakorlatban a kérdéses törvény, helyzet, intézkedés!

Az igény ugyanis TOVÁBBRA IS megvan arra, hogy az emberek utcára menjenek, és ez MEG IS FOG TÖRTÉNNI, ha tömegek látják az értelmét! A NOlimpia és az internetadó már bebizonyította: ha elég nagy az ellenállás, a fidesz NEM fog tudni mindent megtenni. (Közvetett formában a vasárnapi boltzár is ezt igazolta.)

Hát így álljon össze az ellenállás csapata!
Ahol a védelem jelszava a NEM HAGYJUK!
A középpályáé a SZERVEZŐDJÜNK!
A csatársoré a TESSZÜK!
A gól pedig az ELZAVARJUK!

S ha tudnád, hány fontos szerepről nem írtam még ebben a már így is túl hosszú posztban! Nem írtam azokról, akik az egyes emberek és a szerveződések jogi védelmével foglalkoznak. De a rögtönzött akciók megalkotóiról, sőt, a fidesz-figyelőkről, a troll-ológusokról, de az EU felé és felől híreket szállítókról sem.
Mint ahogy NEM FELEDJÜK sem azt, hogy a fidesz elcsalta a választásokat, sem azokat a botrányokat, amelyekbe normális esetben már rég bele kellett volna bukniuk! E témákat is életben kell tartani.

Találd meg TE is a helyed a Nemzeti Ellenállás Rendszerében!
Ha pedig csüggedt vagy, elfáradtál, van cserepad, add át a helyed a következő tenni akarónak! Ne szidd, hanem biztasd a csapatot, s ha feltöltődtél, az vissza fog várni.
Mert ne feledd: mindegy, hogy ki rúgja a gólt, ha győz a csapat!

________

Rövid verzió:

Amiről írok, az NEM az unalomig ismert "Szerveződj!" jelszava.
Hanem az a jelszó, ahol a külön-külön vett sok-sok "Szerveződj!" képes egymással együtt működve, egyetlen nagy rendszerré SZERVEZŐDNI!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanal.blog.hu/api/trackback/id/tr3314048298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása